«Свої права, ти друже, знай, їх цінуй і захищай»

У світі всі малята –
і хлопчики й дівчата –
повинні право мати,
щасливими зростати.

 У дошкільному підрозділі Чернівецької гімназії №6 «Берегиня» з 13.12.2021року  по 17.12.2021року  проходив Тиждень правової освіти дошкільників «Свої права, ти друже, знай, їх цінуй і поважай», основними завданнями якого було: забезпечити дошкільників знаннями про права, обов’язки та свободи дітей, відомостями про правові норми; орієнтування на загальнолюдські моральні цінності; формування активних громадських позицій на основі усвідомлення себе як особистості.

Впродовж всього тижня вихователями проводились заняття, ігри, бесіди на правову тематику, розігрувалися та аналізувалися ситуації, які характеризують порушення прав дітей і закріплюють їх обов’язки. Всі форми роботи були спрямовані на ознайомлення дітей з правами, визначеними Конвенцією ООН з прав дитини. Тематика  була різноманітною: «Кожна дитина маленька людина», «Права маленької людини», «Ми права свої знаємо, про обов’язки не забуваємо», «Я дитина мала захистіть мене від зла», «Я і моя родина», «Права дітей ми поважаємо, малих жаліємо, не ображаємо».

         Тиждень правових знань не пройшов непоміченим. Заходи, які були проведені знайшли відгук у серцях і свідомості наших вихованців та їхніх батьків.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice